Снимка pexels.comХората с висше образование и младите висшисти до 24-годишна възраст

...
Снимка pexels.comХората с висше образование и младите висшисти до 24-годишна възраст
Коментари Харесай

Младите висшисти до 24-годишна възраст са най-малко застрашени от безработица

Снимка pexels.com

Хората с висше обучение и младите висшисти до 24-годишна възраст са минимум застрашени от безработица. Това сподели зам.-министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров при откриването на 18-то издание на " Национални дни на кариерата " през днешния ден в София, оповестяват от общественото министерство.

През 2018 година под 7 на 100 от безработните младежи до 24 година, регистрирани в бюрата по труда, са с висше обучение, а коефициентът на заетите с висше обучение е над 80 на 100, е показал Лазаров, представен в известието, съобщи вести.бг.
В изявлението си той е обърнал внимание върху въздействието на технологиите и дигитализацията върху пазара на труда. По думите на Лазаров прогнозите сочат, че в бъдеще към 30 на 100 от работните места ще бъдат напълно автоматизирани, което ще докара до задълбочаване на несъответствието сред търсени и предлагани умения.

Той е насърчил младежите да продължат да покачват своите познания и умения и да употребяват опциите за стажуване и претовареност. Зам.-министър Лазаров е призовал работодателите да основават качествени работни места с положителни условия на труд, които да обезпечават обществена отбрана, благоприятни условия за кариерно развиване и почтено възнаграждение. Според него това е една от сполучливите тактики, с които е допустимо да се задържат високообразованите младежи у нас и да се ограничи " приключването на мозъци ".
Форумът " Национални дни на кариерата " обезпечава опция на младите експерти да се срещнат с работодатели и да научат повече за опциите да стартират работа. В събитието са взели участие над 170 български и интернационалните компании от разнообразни бизнес браншове.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР